Zaterdag is mijn favoriete dag om met nieuwe recepten in de weer te gaan. In het weekend heb ik alle tijd om langs de winkels te gaan en om te koken. Mijn zaterdagen beginnen normaal gesproken rond zes uur in de ochtend. Het is de tijd dat ik uit mijzelf wakker wordt, meestal op 30 minuten nauwkeurig. Na het opstaan begint mijn dag direct actief. Na wat water gedronken te hebben, begin ik met oefeningen om mezelf op te waren. Hierna doe ik mijn sportkleding aan en ga ik hardlopen of pak ik de “MTB” fiets, om in het bos al het moois te bekijken. Na een uurtje ben ik weer thuis en heb ik de rest van de dag om bezig te zijn met mijn nummer 1 hobby…Koken!
Na een koude douche en een makkelijk ontbijt, vaak bestaande uit restjes eten van de vorige dag. Ga ik opzoek naar nieuwe recepten die mij lekker lijken. Eigenlijk wat best wel veel mensen doen als ze iets lekkers willen koken. Ik heb alleen de gewoonte om eigenwijs te zijn. Als ik namelijk een recept tegenkom welke mij wel aanspreekt, probeer ik deze altijd te verbeteren. Dit doe ik bijvoorbeeld om het recept te combineren of om het helemaal overhoop te gooien met andere ingrediënten. De recepten zijn voor mij dan ook een bron van inspiratie, maar het leukste vind ik het om mijn eigen recepten te koken. Al behaal ik hiermee wisselend resultaat. Hierdoor zal ik je besparen om al mijn recepten met je te delen.
Zodra ik in mijn hoofd heb wat ik wil gaan maken en wat ik daarvoor nodig ben. Maak ik voor de zekerheid een boodschappenlijstje om daarna op de fiets te stappen en richting het winkelcentrum te gaan. Het liefst koop ik zo vers mogelijke producten, waardoor ik de vriesvakken meestal voorbijloop en vaak terechtkom bij de markt of de toko. Maar soms is het niet anders en ben ik toch aangewezen op de plaatselijke supers. Bij het kopen van mijn voeding, maak ik als het kan de keuze om biologische voeding te nemen.
Eenmaal thuis kan de pret beginnen. Na een kopje thee begin ik alvast met het wassen en snijden van de groentes. Tijdens het koken pas ik mijn recepten aan door goed te proeven. Hierdoor kan een recept alsnog heel anders worden dan dat ik eerder op papier had gezet. Zelfs heel anders waardoor het zomaar zou kunnen zijn dat ik de helft van de net gekochte ingrediënten kan gebruiken voor een ander recept.
Op een zaterdag kook ik vaak een stuk of 3 a 4 recepten, welke ik samen met vriendinnen of familie tegen een uur of 4 opeet. Ik weet dat mijn zaterdagen vrij standaard zijn, maar ik geniet er enorm van. Iets wat ik mijn ogen het allerbelangrijkst is.